Вшанування пам'яті жертв Голодомору

    Щорічно у четверту суботу листопада в Україні  проходять жалобні заходи, приурочені вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років, адже ці жахливі сторінки в історії українського народу відгукуються болем у душі кожного небайдужого до подій того часу. З нагоди цієї сумної дати у нашому закладі було проведено тематичні заходи щодо вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932 – 1933 років. 

            Організовано перегляд відеофільму про Голодомор 1932 – 1933 років:

    - «Про дівчинку, яка наступила на хліб» для учнів 1-4 класів;

    - «Голод нації», «Білим по чорному» учнів 5-11 класів.

            Пройшла акція «Незабудки пам'яті». Були оформлені тематичні експозиції по класах "Пам'ятаємо. Сумуємо. Застерігаємо». Учні разом з вчителями взяли участь у Всеукраїнській акції «Запали  свічку» та  вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять тих людей, які були заручниками страшних років та стали для наступних поколінь прикладом мужності та витримки. 

                Вчитель історії Данько Ю.В. розповів дітям 10 та 6 класу про події, що відбувалися на території Сумської області у період 1932 – 1933 років.

    Було проведено виховні години «Геноцид українського народу»,  «Голодомор 1932-1933 років» (5-11 кл.) та години спілкування на теми:  «Жнива скорботи», «Горить свіча… А, може, то Душа» (1-4 кл.)

    КОРИСНІПОСИЛАННЯ

    ЗНАЙТИНАС

    © 2024 . Всі права захищено. Розроблено веб-студією "Sigma"